Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@06:00:06 GMT

رویکردی جدید برای ترمیم ساختار و عملکرد قلب

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۱۳۱۵

 به گزارش ایسنا، بیماری‌های قلبی عروقی نخستین عامل مرگ و میر در سطح جهان هستند. یکی از بیماری‌های مهم قلبی اختلال عملکرد عضله قلب یا همان سکته قلبی است که منجر به نقص در فعالیت قلب و در نهایت، مرگ می‌شود. تنها درمان ممکن برای این اختلال پیوند قلب یا استفاده از ابزارهای مکانیکی حمایت‌کننده از فعالیت بطن چپ قلب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علت کمبود اهدا کننده و موفقیت اندک در روش‌های سلول درمانی، متخصصان سلول‌های بنیادی، مهندسین، زیست شناسان و متخصصان علوم فیزیک با تلاش زیاد به دنبال رویکردی برای ترمیم ساختار و عملکرد قلب آسیب دیده هستند.

مهندسی بافت قلب که شاخه‌ای از مهندسی بافت محسوب می‌شود، یکی از رویکردهای درمانی است که توسط پژوهشگران دنبال می‌شود. با هدف تولید بستری مناسب برای مهندسی بافت قلب، دکتر ساره رجبی، دکتر محمد پزشکی مدرس، مریم تمیمی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، از ماتریکس خارج سلولی قابل انحلال شده قلب در ترکیب با آلژینات و چیتوزان (chitisan) استفاده کردند. سپس ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی بستر حاصل را با روش‌های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی International Journal of Biological Macromolecules به چاپ رسیده است، نشان داد، میزان تخلل بستر حاصل بیش از 96 درصد است. با این حال پایداری و قوام خود را حفظ می‌کند. همچنین استفاده از آلژینات و چیتوزان به شکل معنی‌داری قدرت کشش ماتریکس خارج سلولی قلب را افزایش می‌دهند. کشت سلول‌های بنیادی مزانشیمی انسان بر بستر یاد شده نشان داد در صورت ترکیب ماتریکس خارج سلولی قلب با پلی ساکاریدهای نام برده شده به نسبت 75 به 25 توان تقسیم سلول‌های مزانشیمی بهبود می‌یابد.

همچنین بررسی‌های بافت‌شناسی نشان داد هفت روز پس از آغاز کشت سلول‌های قلبی در محیط پیرامون بستر، سلول‌ها به داخل آن نفوذ می‌کنند. علاوه بر این، بیان نشانگرهای قلبی در سلول‌های کشت شده روی این بستر نسبت به سلول‌های کشت شده روی ماتریکس خارج سلولی قلب، بیشتر است.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش نشان داد بستر حاصل از ماتریکس خارج سلولی قلب در کنار آلژینات و چیتوزان، برای مهندسی بافت قلب مناسب‌تر است و امکان بهبود شرایط کشت سلول را فراهم می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۱۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم آسفالت خیابان بنفشه درخواست شهروندان اهوازی شد


به گزارش شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کیفیت معابرشهری یکی ازعوامل موثردر تردد مردم در سطح شهر وهمچنین یکی ازشاخص‌های رضایت ازعملکردشهرداری‌ها محسوب می‌شود. خیابان بنفشه یکی از محله‌های کوی فرهنگیان اهواز است که وضعیت بد آسفالت معابر این منطقه مشکلات فراوانی برای ساکنان آن ایجاد کرده است و شهروند خبرنگار ما ضمن گلایه از عملکرد ضعیف شهرداری منطقه ۳ اهواز درخواست ساماندهی و بهسازی آسفالت این معابر را دارد.

متن پیام شهروند خبرنگار ما:
سلام بنده چندین مرتبه با سامانه ۱۳۷ و شهرداری منطقه ۳ اهواز جهت اسفالت ورودی خیابان بنفشه واقع در اهواز منطقه ۳ شهرداری اهواز هم به صورت تلفنی و حضوری پیگیر شدم الان چند سال فقط وعده الکی میدن هیچ کاری برای مشکلات خیابان انجام ندادن خواهشا از صدا و سیما درخواست رسیدگی و رفع مشکلات مذکور داریم شهرداری فقط میان عکس میگیرن و میرن هیچ انجام نمیدند.

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • ترمیم آسفالت خیابان بنفشه درخواست شهروندان اهوازی شد
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین