Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@05:44:50 GMT

رصد عملکرد قلب با اسپیکر هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۲۰۷۲

رصد عملکرد قلب با اسپیکر هوشمند

محققان سامانه ای را بر پایه هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند عملکرد قلب انسان را با استفاده از اسپیکرهای هوشمند اندازه‌گیری کند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، از اسپیکرهای «اکو» شرکت آمازون و سایر اسپیکرهای هوشمند مانند «گوگل هوم» می توان برای نظارت بر ریتم قلب یک فرد استفاده کرد.

این محققان دستگاهی مجهز به هوش مصنوعی ابداع کردند که با استفاده از ابزارهای مشابه موجود در اسپیکرهای هوشمند، ضربان های قلب منظم و نامنظم را کنترل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه اولیه این دستگاه که در آزمایشگاه ساخته شده است می تواند در آینده در اسپیکرها نیز گنجانده شود. مشخص شده است که این دستگاه تقریباً به اندازه دستگاه های پزشکی در بیمارستان ها مناسب است.

این دستگاه زمانی که فرد در فاصله یک تا دو فوتی (۳۰.۴۸ سانتی متری تا ۶۰.۹۶ سانتی متری) از اسپیکر هوشمند قرار می گیرد، شروع به جستجوی ضربان قلب وی می کند. سپس این سیستم یک صدای پیوسته نامفهوم پخش می کند که از فرد بازتاب می شود و به بلندگوها باز می گردد.

این سیستم  بر اساس نحوه تغییر صدای بازگشتی کار می کند و می تواند حرکات از جمله بالا و پایین آمدن قفسه سینه هنگام تنفس را مجزا کند.

محققان می گویند این اولین بار است که پزشکان می توانند بدون تماس فیزیکی ضربان قلب منظم و نامنظم را کنترل کنند.

آریتمی قلبی یا ریتم و تپش نامنظم قلب زمانی اتفاق می‌افتد که ضربان الکتریکی قلب به درستی کار نکرده و تپش قلب را تنظیم نکند. آریتمی قلب ضربان نامنظم قلب است. در این حالت قلب ممکن است خیلی سریع، خیلی کند یا نامنظم کار کند. آریتمی قلبی زمانی رخ می‌دهد که سیگنال‌های الکتریکی قلب که ضربان قلب را تنظیم می‌کنند به درستی کار نمی‌کنند. به عنوان مثال، برخی افراد مبتلا به نارسایی قلب ممکن است تپش قلب و ضربان نامنظم داشته باشند. یکی از علل آریتمی قلبی نارسایی قلب است.

بسیاری از آریتمی های قلب بی ضرر هستند. با این حال، اگر ضربان قلب به طور خاص غیر طبیعی و همراه با بیماری های قلبی باشد، ممکن است خطر جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آریتمی قلب ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۲۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن
  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان
  • پاوربانک جدید شیائومی چه قابلیتی دارد؟
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • ساعت هوشمند فوق العاده سامسونگ گلکسی واچ پرو
  • نصب ۳۵ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۷ اصفهان
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها